keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Helppo mustikkapiirakka




Mustikat olivat alkaneet kypsyä ainakin etelämmässä meidän Lapinloman aikana ja lapset olivat innoissaan mökillä, kun pääsivät herkuttelemaan marjoilla. Mies lupasi leipoa piirakan, jos Esikoinen ja Muru keräisivät tarpeeksi marjoja ja kolmantena päivänä marjoja olikin jo iso kipollinen odottamassa – olipa mukaan eksynyt muutama ahomansikkakin. Isin sijaan piirakan leipoikin äiti, sillä en ole pitkään aikaan ehtinyt leipoa mitään ja odotin jo innolla, koska pääsisin jotain herkkua valmistamaan.

Piirakka valmistuu tällä reseptillä nopeasti, sillä taikina sekoitetaan vain tasaiseksi. Muruseoksen voi halutessaan jättää pois. Valmistaminen olisi onnistunut helposti myös lapsilta, jos vain olisivat malttaneet mökillä pysyä keittiössä edes hetken. Pätkä oli ainoa, joka jaksoi pyöriä äidin jaloissa koko leipomisen ajan, joten resepti on varmistettu helpoksi: Sain hyvän piirakan valmiiksi, vaikka yksivuotias repi hyllyiltä ja laatikoista tavaraa koko ajan.



Helppo mustikkapiirakka:

Pohja:
1 muna
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl öljyä
1 dl maitoa

Päälle:
n. 3 dl mustikoita, voi laittaa enemmänkin

Muruseos:
1 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita tai margariinia


Sekoita pohjan aineet keskenään ja kaada voideltuun vuokaan. Kaada marjat pohjan päälle. Nypi muruseoksen aineet tasaiseksi ja ripottele seos marjojen päälle. Paista 200´C:ssa n. 25 minuuttia.



Seuraatko jo Kukkahattuäitiä Facebookissa?

 

2 kommenttia:

  1. Nam! Tuollaiset sekoita ja paista ohjeet on kyllä etenkin kesäisin ja lasten kanssa mahtavia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne toimii loistavasti kesällä ja talvella. Useampikin mun jakama resepti on tällainen sekoita ja paista.

      Poista

Kaikki kommentit ilahduttavat ja vastaan niihin aina mahdollisimman pian.